TaxiReform

Az elmúlt években kiemelt média figyelmet kapott a taxisok fokozódóan erőszakos és kérdéses viselkedése.  A taxitársaságok eddigi fellépése az ilyen esetekkel szemben, valamint a taxiipar erőszakmentesítése és integritásának javítása sikertelennek bizonyult. 

 

Az elmúlt nap történéseit követően, a szombati erőszakos fellépés egy Uber alkalmazást használó magyar állampolgárral szemben, nem hagy más választást az Alapítványnak, mint az alábbi kondíció bevezetését.

 

Az Alapítvány addig nem téríti meg a partnerei, alkalmazottjai, segítői és önkéntesei 2016.01.25-től  igénybe vett taxis fuvarköltségeit, amíg a budapesti taxitársaságok iparukat meg nem reformálják:

  • el nem ítélik a taxisok által eddig már többször tapasztalt erőszakot,

  • meg nem változtatják működési szabályzataikat, ,hogy a verbális vagy fizikai erőszakos cselekedetek következménye azonnali elbocsájtás és a taxizástól való eltitás legyen,

  • a fentiekkel kapcsolatban nem folytatnak egymással hatásos kommunikációt az erőszakos sofőrök kiszűrésére,

  • a fentieket tükröző módosított szabályzatot nem publikálják.

 

A kondíció teljesítéséig az Alapítvány a taxik használatának alternatívájaként szorgalmazza a közösségi közlekedés vagy az Uber használatát.

 

FELHÍVÁS!
Az Alapítvány felhívja minden olyan cég és szervezet vezetőségének figyelmét, amely támogatja egy felelős és haladó társadalom kiépítését, hogy kövesse a Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítványt a taxi-reform ösztönzésében.