Safety in Hungary

2011 - ben a Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány felvállalta a Safety in Hungary programot, amely a Safety in Europe program magyarországi pilot kezdeményezése.  A program a Lengyel Köztársaság konzulátusa védnöksége alatt működik.  ​A Safety in Hungary program a Magyarországra látogatók áldozattá válását akadályozza meg információ, nyomtatványok és publikációk terjesztése útján.  2012 - ben az alapítvány átadja a programot az általa működtetett Európai Preventív Intézetnek (EUPRIN), hogy az Intézet maximális lehetőségeit kihasználva, a program legnagyobb sikert élvezhesse.   A program együttműködői a pilot alatt:

A Safety in Hungary program az egyetlen program, mely az elmúlt 4 évben nem csupán a Magyarországra látogatók áldozattá válását előzte meg naprakész tájékoztatással, de az ország költségesen és magas erőfeszítések mellett kiépített imázsát is megvédte. A Safety program hatása vitathatatlan, és az évek során számos szakmai és diplomáciai partnerekkel épített és ápolt kapcsolatokat.  Továbbá a program diplomáciai partnerei mind elősegítették a naprakész, koordinált és validált információk hatékony terjesztését.  A program keretében az online tájékoztatáson túl az Alapítvány számos kiadványt készített naprakész információkkal.  A kiadványok egységes designja (look & feel), szakmai koordinációja elősegítette az egységes és professzionális kommunikáció létrehozását, egyben megelőzte a szétszórt, amatőr és kockázatos országimázs kialakulását és fokozódását.

 

Kiadványok

  • Budapest (EN)

  • Fürdők (EN / HUN)

  • Éttermek (EN / DE)

  • Balaton (EN)

  • Vasút (EN)

  • Repülőtér (EN)

  • Repülőtér (HUN)

  • Vasút (HUN

 

 

 

 

 

 

 

A programban az éves European Conference on Safety and Prevention (ECSP) példamutató együttműködést ért el a szakmai és a diplomáciai együttműködő partnerek között.  Az Alapítvány úgy gondolja, hogy Magyarország kiépített imázsának megvédése alap feladatunk és kötelességünk különösen egy olyan helyzetben ahol Budapest Európa ötödik legveszélyesebb nagyvárosa.

 

A program részeként a Felelős Társadalomért Közhasznú  Alapítvány által 2013-ban létrehozott European Safety & Prevention Award (ESPRA) által a megelőzésben dolgozó szakemberek a kiemelkedő munkájukért kaptak elismerést ezzel is fokozva a megelőzési gyakorlatok népszerűsítését és motiválva az abban tevékenykedő személyeket és szakembereket.

Az alapítvány szem előtt tartva a Safety program fejlődését úgy döntött, hogy a programot atadja a Safety in Europe Ltd. nek biztosìtva ezzel a safety program elektronikus felületen történő folyamatos megjelenését, applikációs fejlesztését és a program bővülését.

Safety in Hungary brochures