Népszavazások és népi kezdeményezések

A  választójoggal kapcsolatos népszavazás célja, hogy megvédje a magyar társadalom teljes körű döntési jogát saját jövője és sorsa felett.


A listán bekerült országgyűlési képviselőkkel kapcsolatos népszavazás célja, hogy megvédje a magyar választók akaratát és demokratikusan gyakorolt döntését az országgyűlési választásokon, illetve biztosítsa azok folyamatos érvényesülését az elkövetkező választásokig.  

A hitelreformmal kapcsolatos népszavazások egy kiegyensúlyozott felelősségű hitel rendszer kialakítását szolgálják, illetve egy felelős monetáris magatartást gyakorló társadalom kiépítését, ahol minden személy érdemei szerint részesülhet a pénzügyi viselkedéséből következő kedvezőbb kamatokból és csökkentett részletfizetésekből, vagy ellentétes esetben a magasabb és viselkedést-formáló kamatokból, költségekből.

Az antikorrupcióval kapcsolatos népszavazások egy átlátható, szervezett és könnyen hozzáférhető tájékozódási környezet kialakítását teszik lehetővé, mely könnyen láthatóvá teszi a kérdéses döntéseket, ezzel szolgálva a korrupció elrettentését és megelőzését.  Az antikorrupcióval kapcsolatos népszavazások a közpénzből finanszírozott műveletek nyilvánosságát, átláthatóságát és elérhetőségét is biztosítják.

Az oktatással kapcsolatos népszavazások gyakorlati megoldásokat nyújtanak bizonyos témákban úgy, hogy diákjaink azonnal érezhetik a hatásait.

A  konzultációkkal kapcsolatos népszavazás, az elmúlt évek társadalmi konzultációinak költséges és gyakorlati kudarcait, illetve azok szimbolikus jellegét szándékozik orvosolni.