Parlamenti szavazások - frakciók és képviselők szerint

A parlamenti szavazások weboldalt, mely egyértelműen és átláthatóan ábrázolja a jelen és az elmúlt 20+ év parlamenti szavazással kapcsolatos tevékenységet frakciók, képviselők és témák szerint. 

 

Az országgyűlés oldala ellenében, mely a beterjesztett javaslatokra összpontosít, ez az oldal a frakciók és a képviselők szavazási habitusait, jelenlétét, hiányzását, saját szavazásaikkal való ellentmondását valamint a kormány és az ellenzék együttműködését, álláspontjait és azok pozícionálását világítja meg.

 

Az oldal elkészítése alatt több száz hibás vagy hiányzó szavazási adatról értesítettük az országgyűlés hivatalát melyek azóta javításra kerültek.  Az oldalon megjelenített szavazási adatok manuális módosítás nélkül automatikus letöltéssel kerülnek megjelenítésre.

 

Habár az oldal elkészítése alatt szervezetünk hozzáférése az országgyűlés parlament.hu oldalához kétszer letiltásra került, bízunk abban, hogy a sikeres publikálást követően folyamatosan segítséget nyújthatunk nemcsak az elemzőknek, hanem diákoknak és minden olyan érdeklődő állampolgárnak, akiket érdekel a tényszerű politikai viselkedés.  

 

Az oldal politikailag független, a választópolgárok tájékoztatására, és visszajelzéseinek követésére ad lehetőséget, mely véleményünk szerint megfelelő módon illeszkedik az országgyűlés weboldalának profiljába és egészíti ki az azon megjelenített képviselők országgyűlési tevékenységét.