Megfélemlítés Elleni Program (MEP)

Szervezetünk kiemelt fontosságúnak tekinti a megfélemlítés megelőzését és megszüntetését az iskolákban, otthon, a munkahelyeken, a kapcsolatokban és a közéletben.  A Felelős Társadalomért Alapítvány 2013-ban elsőként indította el Magyarország egyetlen szervezett megfélemlítés elleni programját, melynek bevezető része az iskolai és a cyber-megfélemlítésre összpontosít.  

 

Az iskolában vállalt szerepek közvetlen összekapcsolhatóak a felnőtt korban vállalt szerepekkel, otthon, a munkahelyen és a kapcsolatokban, illetve a jelenlegi polarizált és agresszív társadalmi és közéleti környezettel is.

 

Magyarországon még az iskolai megfélemlítést a gyerek- és iskolai élet tartozékának tekintik.  A program egyik legnagyobb kihívása közé tartozik az oktatási vezetők tájékoztatása és általános álláspontjának megváltoztatása, hogy az iskolai megfélemlítés nem része az egészséges gyerekkornak sem egy építő iskolai környezetnek.  A program hangsúlyt fektet a megfélemlítésellenes intézményesített megoldások (irányelvek) bevezetésére az iskolákban.

 

2014-es Megfélemlítés Elleni Felmérések ITT.