STARBUCKS 

 

Január 29-én Howard Schultz kijelentette, hogy a Starbucks összesen 10 000 menekültet tervez felvenni abban a 75 országban, ahol jelen van.  Így feltehetően Magyarországon is.

 

Schultz kezdeményezésének segítő szelleme elismerést érdemel.  Ugyanakkor az előirányzott 10 000 menekült munkába állításának gyakorlati kivitelezésével, lehetetlen lenne elkerülni a helyi állampolgárok elleni diszkriminációt.

A Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány felhívja a figyelmet arra, hogy Magyarországon számos képzett, magyarul és angolul beszélő potenciális munkaerő áll készen munkát vállalni egy versenyképes bérstruktúra alapján.  A nyitott pozíciók betöltésénél a menekült státusz előnybe helyezése a magyar állampolgársággal szemben nem csupán jogsértő, de további menekültgyűlöletet válthat ki.  Alátámasztaná azt az állítást, hogy a menekültek elveszik a helyiektől a munkát.

Az alapítvány figyelemmel kíséri az adott témával kapcsolatos előrelépéseket, és párhuzamosan lépéseket tesz a Magyarországon, magyar állampolgárokat érő esetleges diszkrimináció megelőzése érdekében.

© 2011-2018 Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány

Adószám: 18204797-1-42

  • c-facebook
  • Twitter Classic
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now